Nuoboduly, lauk iš virtuvės!


Dažnai nusivylusios (ir ne tik) namų šeimininkės, besisukiodamos virtuvėje išties daug metų, galiausiai pradeda nuobodžiauti gamindamos maistą. Tai tikrai suprantama: bet kuris darbas, jei nesistengiame jo paįvairinti, virsta nuobodžiu. „Rytoj iškepsiu kotletukų, poryt tikriausiai išvirsiu kokios sriubytės, o šiandien gal pagaminsiu makaronų su sūriu,“ – tikriausiai panašiai svarsto ne viena šeimininkė, dairydamasi į spintelių lentynas ar į pravertą šaldytuvą. Ir taip savaitė po savaitės. Tad nenuostabu, kad belaukiant kol išvirs neseniai į verdantį vandenį suberti makaronai, pradedame žiovauti. Kokių gudrybių reikia griebtis, kad maisto ruosimas įgytų naujų spalvų? Tiesiog nereikia bijoti svajoti ir kartais paeksperimentuoti!

Pirmiausia, svarbu keisti apsipirkimo įpročius. Vietoj įprastų maisto produktų nusipirkite niekada anksčiau neragautų, pvz., konservuotų aštuonkojų ar tiesiog anksčiau negirdėtų prieskonių. Neskubėkite praeiti pro maisto lentynas, kurių egzotiški pavadinimai iš pradžių gali nekelti jokio apetito. Jei nenorite išlaidauti, tokių egzotiškų maisto produktų pirkite kartą per savaitę: po kurio laiko būsite išbandžiusios daugybę naujų receptų ir paragavusios neįprastų maisto patiekalų. Kitas variantas kiek paprastesnis: galite iš jums įprastų maisto produktų pagaminti kažką naujo. Pvz., galite išsikepti vištienos saldžiarūgštės padaže arba dažnai verdamą žirnių sriubą sutrinti. Žinoma, maisto ruosimas taip įgaus naujų spalvų: ne tik spalvų, bet ir naujų skonių bei kvapų.

Nuobodulį iš virtuvės padės išvyti įvairūs su maisto ruosimu susiję žaidimai. Galite bent kartą per savaitę su draugais ar šeimos nariais ekspromtu gaminti valgį. Draugams pasiūlykite atvykti į svečius ir kartu gaminti, pvz., plokštainį. Kai draugai atvyks, pareikškite, kad iš plokštainiui reikalingų maisto produktų ruošite kažką naujo, tik ne plokštainį. Žinoma, toks akibrokštas tik iš pradžių skambės kaip neįmanoma misija. Bet vėliau prasidės įvairios interpretacijos ir linksmybės. Vaikams galite pasiūlyti pagaminti, pvz., vaisių salotų. Tegul mažieji ne tik gamina, bet ir sugalvoja pavadinimą. Tokia užduotis tikrai neleis jiems nuobodžiauti ir, be abejo, skatins jų kūrybingumą. Taip pat galite iš susirinkusios kompanijos sudaryti ką tik pagaminto maisto vertinimo komisiją: tegul mažieji vertina jūsų ruoštą maistą, o jūs – vaikų gamintas salotas. P. S. Tik nepamirškite vertinimo lentelių su balais!

Nebijokite prieš gamindamos valgį į virtuvę pasikviesti kitų žmonių: nesvarbu, vaikų ar senelių, kaimynų ar šeimos narių. Visų pirma, ruošti maistą bus žymiai paprasčiau, kai šalia stovės pagalbininkas ar pagalbininkė. Kitas žmogus dažnai pastebi tai, į ką mes net neatkreipiame dėmesio: galbūt jūs esate įpratusios salotas pjaustyti peiliu, o svečias pasiūlys plėšyti jas rankomis, taip išsaugant mūsų organizmui svarbias maisto medžiagas. Antra, išgirsite naudingų patarimų bei galėsite pasidalinti savais atradimais. Nepamirškite tuos vertingus patarimus užsirašyti. Jeigu kartu gaminti valgį pakviesite vaiką, net neabejokite, kad sulauksite tiktai nuoširdžių pastabų ir pagyrų. Be abejo, neįpareigojanti virtuvės aplinka leidžia mums linksmai šnekučiuotis ne tik apie maisto gaminimą, bet ir kitomis temomis, tiksliau – suartina mus. Tad griaukime mitą, kad tik moterų vieta virtuvėje. Tegul jūsų virtuvėje būna laukiami visi, norintys kartu atrasti naujus skonius ir smagiai praleisti laiką.

Kaip jau pastebėjome, išvyti nuobodulį iš virtuvės tikrai paprasta negu galėjo anksčiau atrodyti. Tereikia nebijoti ieškoti naujų būdų, kaip gaminti maistą ir nepamiršti, kad virtuvė gali virsti jaukių pokalbių ir juoko kupina vieta. Viename iš neįtikėtinų Lauros Esquivel romanų „Kaip vanduo šokoladui“ aprašoma nuostabi maisto savybė perteikti emociją, kurią jautėme gamindami maistą. Tad ir jūs gamindami maistą perduokite tik geriausias ir šviesiausias emocijas.


Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *